Top cele mai inspirate cadouri de 8 Martie pentru mediul de business

Am inceput cu dreptul primavara, desi 1 martie a cazut intr-o zi de duminica. Luni, toti colegii le-au daruit flori si martisoare colegelor de birou, dar nici persoanele din conducere nu au fost mai prejos. Saptamana aceasta va fi si 8 martie, tot intr-o zi de duminica, dar multe companii si-au pregatit din timp ideile de cadouri pentru Ziua Femeii.

Ziua de 8 Martie are doua mari componente, in special feminism si cadouri. Desi se bate apa in piua cu egalitatea intre genuri, de 8 martie acest cliseu dispare, iar barbatii tin cu ardoare sa le demonstreze femeilor cat de mult le iubesc si le apreciaza. Asadar, mai ales in mediul de business, 8 martie reprezinta si cea mai buna metoda de a pune in aplicare strategia de cadouri de Paste 2020.

Cum se aleg cadourile corporate de 8 Martie?

Cadourile business sau corporate sunt de doua feluri: generale (atunci cand se pastreaza distanta personala pentru ca nu cunosti indeajuns de bine destinatarul) si personalizate (atunci cand ii cunosti pasiunile si preferintele).

Pentru ca un cadou business sa aiba sucesul scontat trebuie, in primul rand, sa iti cunosti colegele, partenerele de afaceri si chiar clientii. Astfel poti evita situatiile jenante si alegerile nepotrivite in ceea ce priveste cadouri corporate 8 Martie.

Apoi, stabileste un buget. Cadourile de tip business pot fi individuale sau colective, care ar bucura intreaga echipa (ca spre exemplu, un espressor), un teambuilding sau o petrecere, ba chiar si o zi libera pentru toate angajatele din companie.

La fel de important este sa personalizezi cadourile oferite de 8 martie cu ajutorul unei felicitari scrise de mana. Acesta este un semn de motivare a angajatilor, care ii spune cat de apreciat este in cadrul companiei si cat de importanta este activitatea pe care o presteaza in cadrul firmei.

Florile, cea mai buna idee de cadouri pentru 8 Martie

Florile raman cadoul de baza in luna lui Martie, doar ca trebuie alese cu mare grija. De preferat, ar fi sa optezi pentru florile primavaratice, precum narcise, zambile, lalele, ghiocei, margareta etc. De asemenea, sunt o multime de florarii online, care ofera servicii specializate de creare buchete pentru companii, pe care le livreaza cu propriul serviciu de curierat. Indiferent de ocazie, daca nu le oferi personal, nu uita sa atasezi si o felicitare.

Astfel, ii poti transmite destinatarului un mesaj in ton cu ocazia! In cazul florilor oferite in mediul business, sunt foarte importante rafinamentul si calitatea. Poti completa florile cu un cadou dulce, care va fi apreciat de oricine.

Iata cateva idei de cadouri pentru colegele de birou:

Sefii darnici pot opta pentru cadouri corporate de primavara sau gadgeturi utile pentru birou: o boxa portabila, o cana personalizata, o agenda noua. De asemenea, le poti oferi si vouchere pentru pasiunile lor, o petrecere pe cinste sau chiar o vacanta (daca bugetul o permite).

Idei de cadouri pentru cliente

Clientele reprezinta motivul pentru care compania ta exista, iar in luna martie merita sa le rasplatesti fidelitatea. Astfel, poti opta pentru a le oferi flori cand vin in magazin sau vouchere si discount-uri pentru produsele sau serviciile pe care le oferi.

Idei de cadouri pentru partenerele de business

Incearca sa creezi de la zero darul perfect, mai ales ca fiecare femeie este unica si are propriile pasiuni. Poti opta pentru cosuri cadou standard, dar nu uita sa le oferi un voucher la magazinul preferat sau bilete pentru o experienta tematica sau culturala.