Tot ce trebuie sa stii despre dezinsectie

Locuiesti la bloc, iar gandacii de bucatarie iti dau tarcoale? Te-ai saturat sa cumperi orice spray “minune”, care miroase oribil si nu da niciun rezultat? Poate ca ar trebui sa te gandesti mai bine si sa iei decizia corecta – sa apelezi la o firma de dezinsectie gandaci si deratizare.

Dezinsectia este procesul prin care o firma, prin oameni specializati, distrug si elimina colonii de gandaci sau alte insecte parazite, care pot transmite boli daunatoare oamenilor si animalelor de companie. Dezinsectia, prin actiunea ei, combate si previne aparitia insectelor, atat in spatii interioare, cat si exterioare.

Cel mai adesea, insectele sunt raspunzatoare si pentru aparitia alergiilor, transmisibile atat la om, cat si animal. Spre exemplu, in cazul unei invazii cu acarieni sau plosnite, muste sau furnici, se indica serviciul de dezinsectie plosnite de pat si alte insecte, care actioneaza rapid, eliminand problema in intregime.

Paduchii, mustele, furnicile, gandacii, puricii, capusele, moliile si viespile pot transmite la om o serie de boli si afectiuni, de la cele mai usoare, la cele mai grave, printre care se numara: intoxicatiile alimentare, holera, dizenterie, tetanos sau tifoida si, din pacate, lista poate continua.

Altfel spus, daca tii la sanatatea ta, iti doresti o casa curata si lispita de pericole pentru copii sau animalele de companie, este momentul sa contactezi servicii profesionale de dezinsectie si deratizare Constanta, spre exemplu.

Cum actioneaza dezinsectia?

Dezinsectia este un proces care se imparte in doua categorii: dezinsectie preventiva (profilactica) si dezinsectie curativa.

Dezinsectia profilactica are ca scop prevenirea sau reducerea riscului aparitiei insectelor, prin reducerea numarului de larve si diminuarea accesului acestora la sursele de hrana. Se recomanda ca dezinsectia profilactica sa se realizeze la fiecare 3 luni, pentru ca astfel se va diminua treptat si garantat orice noua posibilitate de aparitie a insectelor daunatoare.

Dezinsectia curativa este reprezentata de modalitatea prin care se combat sau elimina insectele, constand in actiuni cu echipamente si solutii speciale, folosite direct in zonele de focar. Acest tip de dezinsectie se realizeaza ocazional, in functie de tipul de insecte si de gravitatea situatiei. A doua interventie se realizeaza la 14 zile dupa prima, iar apoi procesul se incheie cu o dezinsectie profilactica.

Indiferent de tipul de dezinsectie solicitat, specialistii sustin ca nu este o perioada anume in care este recomandat sa se faca, cu toate ca sugestia este pentru anotimpul vara cand, datorita caldurii si a umiditatii, apar cele mai multe insecte.

Dezinsectia se poate realiza cu mai multe metode, de la cele chimice, la cele mecanice, fizice sau biologice, in functie de tipul de insecte. In spatiile exterioare, specialistii vor pulveriza substantele potrivite, iar la interior se vor folosi substante sub forma de granule sau gel.