Trebuie sa reparati sau sa inlocuiti pardoselile afectate de apa?

Pardoseala este un element esential – daca nu subapreciat – al casei. In timp ce familia se bazeaza pe pardoseli rezistente pentru activitatile de zi cu zi, probabil acest lucru este cel mai clar atunci cand podelele sunt deteriorate, in special cand aveti incalzire electrica in pardoseala.

 

Podelele pot suferi pagube de la apa din mai multe motive – inclusiv scurgeri de incalzire a apei, tevi sparte si dezastre naturale, cum ar fi uragane sau inundatii. Cu toate acestea, se intampla incidentul, este probabil sa fiti intrebat daca ar trebui sa inlocuiti sau sa reparati podeaua.

 

Fiecare situatie este diferita, dar detalii precum tipul de pardoseala, amploarea daunelor si costul reparatiilor fata de inlocuire va vor ajuta sa determinati ce decizie este cea mai potrivita pentru dvs. Iata cateva sfaturi pentru tratarea podelelor deteriorate de apa.

 

Gradul de deteriorare

Deteriorarea pardoselii dvs. este mica si cosmetica sau majora si distructiva? Apa acoperea podeaua pentru o perioada indelungata? Podelele care sunt inca functionale vor necesita probabil mult mai putin timp, bani si efort decat pardoseala deteriorata pana la a fi nesigura sau deteriorata. Cand vine vorba de terase sau decking, cel mai bine ar fi sa chemati un expert in hidroizolatii terase pentru a confirma cat de mare este paguba.

 

Tipul de apa

In functie de sursa daunelor, este posibil sa fiti mai inclinat sa inlocuiti decat sa reparati.

  • Apa curata: Apa din tevile care scurg este o apa curata – ca apa de ploaie. Acest tip de apa este curatat in siguranta.
  • Apa gri: Apa din masinile de spalat vase, masinile de spalat si toaletele curate este usor murdara. Aceasta apa „cenusie” poate avea contaminanti. Daca alegeti sa curatati singur, va trebui sa utilizati echipamente de siguranta adecvate.

 

DIY sau sa suni un profesionist

Amploarea daunelor cauzate de apa poate determina daca abordati singuri sarcina sau o predati profesionistilor. Daca doriti sa reparati sau sa inlocuiti pardoseala, luati in considerare daca sarcina este ceva ce puteti realiza in mod rezonabil. In functie de circumstante, inlocuirea personala a pardoselilor deteriorate poate necesita o cantitate semnificativa de efort si timp pe care le-ati putea economisi daca le inlocuiti profesional.

 

Timpul disponibil

Cat timp puteti dedica situatiei pardoselilor deteriorate? Daca lucrati sau aveti grija de o familie, este posibil ca o reparatie sau o inlocuire aprofundata a bricolajului sa nu fie o optiune. Daca aveti timp disponibil, este posibil sa puteti economisi bani asumandu-va singuri sarcina. Luati in considerare programul dvs. atunci cand decideti daca va reparati sau inlocuiti pardoseala.

 

Urgenta

Este pardoseala deteriorata intr-o zona cu trafic intens al casei dumneavoastra? Aveti copii mici sau animale de companie care ar putea fi ranite in jurul podelelor degradate? Daca da, decizia de a repara sau inlocui va depinde de cat de repede aveti nevoie de fixarea podelei. Aceasta urgenta se poate aplica, de asemenea, atunci cand locuinta are mucegai sever din cauza deteriorarii apei. In functie de gravitatea pardoselii deteriorate, poate fi necesar sa reparati zona cat mai repede posibil.