Ventilarea eficientă în bucătăria unui restaurant – care sunt avantajele montării unui plafon cu ventilație și recuperare de căldură

Ventilația cu recuperare de căldură în incinte este o soluție tehnică prin care o încăpere este aerisită în permanență, în timp ce temperatura rămâne constantă, fără a genera costuri suplimentare de încălzire sau răcire (după caz).

Sistemul se poate adapta la orice tip de interior, iar dacă vorbim de bucătării profesionale, acesta devine extrem de eficient. Aburii și mirosurile sunt eliminate prin gurile de extracție, în același timp cu căldura excesivă, în timp ce sistemul introduce aer curat la aproape aceeași temperatură cu cel evacuat.

Producătorul ceh de sisteme de ventilație ATREA a conceput un sistem revoluționar de ventilare a bucătăriilor profesionale, eliminând din peisaj tradiționalele hote. Evacuarea și introducerea aerului proaspăt se face direct prin grilele montate în plafon, sistemul asigurând în același timp și iluminarea spațiului în parametrii utili.

Cum funcționează o instalație de ventilație cu recuperare de căldură într-o bucătărie?

Aerul viciat este extras din spațiul de lucru prin grilele de ventilație din sistemul montat în tavan, iar căldura acestuia se transferă aerului de afară pe care centrala ATREA îl introduce în aceeași incintă, după ce în prealabil îl filtrează.

Inovația unui sistem cu recuperare de căldură constă în faptul că cele două fluxuri de aer nu au contact, ci se transferă doar căldura de la unul la altul. Astfel, în spațiul de lucru există în permanență un aport de aer proaspăt, temperatura rămănând constantă, fără aburi sau condens. Prin montarea unui sistem de ventilație a bucătăriei prin plafon se evită și un alt fenomen atât de nedorit și de neevitat în orice bucătăarie, și anume depunerile de grăsime și arsuri de pe hotele clasice.

Producătorul ceh ATREA ne asigură că costul pentru instalarea și întreținerea ventilații a bucătăriei de restaurant printr-un sistem de cu recuperare de căldură prin plafon nu este mai ridicat decât acela al montării unei hote profesionale clasice.

Citeşte mai multe informaţii aici: Ventilarea eficientă în bucătăria unui restaurant – care sunt avantajele montării unui plafon cu ventilație și recuperare de căldură