Vrei să ai o firmă de transporturi de succes? Top 3 aspecte de care să ții cont

 

Cu toții știm că industria transporturilor este una bănoasă și că există posibilitatea de a avea mare succes cu o firmă în acest domeniu. Totuși, pe piața actuală există numeroși competitori, astfel că trebuie ca firma pe care vrei să o deschizi să iasă în evidență. În caz contrat, se va ajunge, de altfel cum ajung multe alte firme, în pragul falimentului din cauza faptului că nu este gestionată cum trebuie. Dacă ești interesat de acest subiect, continuă să citești articolul pentru a afla de ce trebuie să ții cont în viitoarea ta afacere sau chiar de ce nu, în cea pe care o ai deja.

Iată top 3 aspecte de care să ții cont

 

1. Cumpără/închiriază vehiculele potrivite

 

Dacă firmă pe care o ai deja  sau cea pe care dorești să o deschizi în viitorul apropiat, se va baza pe transportul de mărfuri cu mașini mari, mai exact camioane, este bine de știut că achiziționarea sau chiar închirierea  acestora este un pas important. Cu siguranță ai luat la cunoștință deja că acest lucru va fi foarte costisitor, însă pentru ca firma să funcționeze la o calitate înaltă, trebuie să îți asiguri  șoferii cu echipamente adecvate. 

Există două opțiuni, cum am și menționat anterior. Le poți cumpăra, atât noi, cât și second hand, în funcție de bugetul de care dispui și pe care vrei să îl oferi pentru camioanele dorite. Pe piață există o varietate largă de modele din care poți alege, fapt care probabil îți va da bătăi de cap la început.

Iar a doua opțiune este să apelezi la o firmă care îți poate face contract de închiriere a vehiculelor  pe perioada dorită. Totuși, în urma acestui proces nu vei rămâne cu nimic al tău, din moment ce nu ai achiziționat nimic.

 

2. Angajarea șoferilor 

 

Acesta este al doilea pas esențial pentru firma ta, pentru că fără șoferi, degeaba ai vehicule, acestea nu se vor conduce singure. Pentru nu a avea probleme de genul amenzilor sau a furturilor, trebuie să angajezi un personal de încredere și serios. De asemenea, oamenii cu care vei lucra trebuie să fie apți pentru drumuri lungi, să facă față stresului și să fie sănătoși, cu analizele la zi. 

Încă un aspect important, nu uita să rezolvi problemele cu actele. Dacă transportul de mărfuri pe care șoferii tăi îl vor realiza, va fi și în alte țări decât România, este bine de știut că vor trebuie completate diferite acte. Un exemplu în acest sens este Certificatul A1, pe acesta îl poți găsi și sub denumirea de formular A1 în online. Este un document indispensabil pentru cei care efectuează servicii de transporturi internaționale. Astfel, cei de la CargoTrack.ro se pot ocupa de acte pentru ca angajații tăi să fie conform legislației în vigoare. 

 

3. Asigură-te că ai cei mai buni clienți

 

Prin cei mai buni clienți ne referim la faptul că trebuie să ai clienți loiali, cu care știi sigur că mereu vei putea face afaceri și vor avea mereu nevoie de serviciile tale. Pentru început este mai bine să ai mai puțini, dar dispuși să lucreze în mod constant cu firma ta, decât mulți și indeciși. Cu timpul, vei ajunge să ai propria ta bază de clienți și cu siguranță vor fi pe cât de mulți îți doreai la început.

Așadar, dacă vrei ca afacerea ta să nu ajungă ca multe altele în pragul falimentului, ține cont că trebuie să oferi servicii calitative. De asemenea, nu uita că o afacere nu se face de pe o zi pe alta și nici succesul acesteia, munca depusă va fi calea către tot ceea ce îți dorești.

Sursă Foto: Unsplash.com