Care este cea mai sigură metodă de a stoca criptomonede?

Unde poți stoca criptomonedele?

Unde este mai bine să îți stochezi monedele este o întrebare cu mai multe răspunsuri deoarece există mai multe metode de stocare care pot fi folosite pentru a vă păstra bunurile în siguranță. Portofelele digitale sunt una dintre opțiunile în care tu ca utilizator îți poți stoca criptomonedele.

Walletul (portofelul digital) îți păstrează în siguranță cheile tale, publică și privată, comunică cu diferite blockchainuri și prin intermediul acestuia poți primi sau trimite bani digitali. Ca să îți poți transfera criptomonedele ai în primul rând nevoie de o cheie privată, care reprezintă un șir lung de caractere combinate, pe care este aproape imposibil ca cineva să le ghicească. De asemenea, ai și o cheie publică care are rolul de adresă. Aceasta poate fi generată cu ajutorul cheii private, astfel, cu ajutorul criptografiei, dintr-o cheie privată se poate obține oricând o cheie publică. Aceasta poate fi folosită ca adresă pentru orice scop, de la strângere de fonduri, la donații, sau la fonduri comune.

Ce sunt portofelele digitale?

Portofelele digitale sunt de mai multe tipuri și au caracteristici diferite. Până în acest moment există două tipuri de wallet, hot și cold. Diferența între cele două este că portofelul hot se conectează la internet pentru efectua operațiunile, spre deosebire de cel cold, care stochează offline informația. Ambele funcționează ca un cont bancar iar monedele digitale sunt depozitate în portofelul virtual la care numai dumneavoastră aveți acces.

Ca să știm ce fel de wallet ni se potrivește trebuie să înțelegem ce ne dorim de la portofelul nostru, și în ce mod ne dorim să folosim criptomonedele.

Concluzie

Este bine de știut că dacă ai decis să folosești monedele virtuale, trebuie să fii atent la cum îți protejezi cheia privată, deoarece aceasta este semnătura ta virtuală, și oricine intră în posesia ei o poate folosi pentru a tranzacționa cu walletul tău. Fii precaut cu felul în care îți folosești calculatorul și telefonul, și nu uita să închizi dispozitivele pe care le folosești atunci când ai terminat ceea ce ai de făcut. Acestea sunt o parte din lucrurile pe care le poți face pentru a-ți păstra monedele digitale în siguranță. Dacă până în acest moment nu ai intrat în lumea criptomonedelor dar îți dorești să faci asta, cumpără Bitcoin sau alte monede și nu uita, este necesar să folosești un portofel pentru a-ți stoca valorile. Alege înțelept modalitatea pe care dorești să o folosești pentru asta și protejează-ți întotdeauna cheia privată. O altă metodă de a cumpăra aceste monede este să folosești un ATM de la Bitcoin România pentru tranzacții, care este de asemenea o opțiune simplă și rapidă prin care poți achiziționa criptomonede. Consultă site-ul CryptoATM.ro pentru a localiza cel mai apropiat ATM de tine și mergi să tranzacționezi ușor într-una dintre locațiile partenere.