Companii britanice prezente la eveniment de referință pentru industria DIY

Camera de Comerț Britanico – Română (BRCC) împreună cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România și British Home Enhancement Trade Association (BHETA) organizează la București evenimentul BHETA Do It Yourself Industry – Trade Mission to Romania, care va avea loc în perioada 26-28 noiembrie 2018, la Hotel Capital Plaza.

Scopul evenimentului din București este de a facilita accesul companiilor britanice din industria DIY pe piața din România, fiind parte dintr-o serie de evenimente care au avut loc în principalele capitale europene. Misiunea BRCC este de a încuraja colaborarea dintre jucătorii britanici din industrie cu firmele reprezentative din țară, buyeri și lanțuri de distribuție.

Conferința „DYI Romanian Market Changes and Challenges” deschide prima zi a evenimentului, iar discuțiile din cele două paneluri vor atinge numeroase teme de interes. Subiectele abordate dezbat atât schimbările care au loc la nivel european pe măsură ce piețele devin din ce în ce mai interconectate, cât și dezvoltarea, respectiv, provocările industriei DIY din România, în contextul previziunilor economice care anunță o creștere anuală de peste 5% până în 2023. Evenimentul este continuat cu întâlniri 1 la 1 între companiile britanice și reprezentanți ai rețelelor de magazine și ai distribuitorilor locali din industria DYI.

Companiile din Marea Britanie care și-au anunțat prezența fac parte din arii diverse de activitate, cum ar fi: home & decor, produse de curățenie, obiecte decorative și de mobilier, precum și unelte și scule electrice, utilaje pentru domeniul construcțiilor, unelte pentru grădinărit și sere. Companiile britanice doresc să își prezinte oferta de produse către buyeri și distribuitori locali, majoritatea având o experiență vasta de export internațional, mai puțin în România. Din delegațiile britanice fac parte atât Directorii Executivi ai companiilor, cât și Directori Internaționali de Vânzări și alți membrii ai top managementului.

BHETA este o asociație de top care numără peste 320 de companii manufacturiere, furnizori și distribuitori din industria DIY, însumând 15,5 mld. de lire din vânzările de tip retail și 15.000 de angajați.

Cu o activitate de peste 20 de ani în România, Camera de Comerț Britanico – Română se implică activ în dezvoltarea oportunităților de afaceri și de investiții ale companiilor din Marea Britanie, dar și a celor din România care doresc să intre pe piața din UK.

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România se implică în dezvoltarea competitivității și creșterii economice a României și susține companiile britanice interesate să intre pe această piață.