Top 10 beneficii ale ciclismului

Din păcate la noi în țară cultura mersului pe bicicletă nu este suficient dezvoltată. Chiar dacă în ultimii ani au apărut tot mai mulți pasionați de ciclism, aceștia merg la pedalat doar ocazional, pe trasee în afara orașului sau în vacanțe.

În acest timp, în oraș, oamenii încă te mai privesc cu un oarecare dispreț atunci când trec pe lângă tine cu mașina. ”Cum poți să mergi cu bicicleta pe căldura/ploaia/zăpada aceasta?”, se întreabă aceștia. ”De ce să renunți la confortul mașinii pentru a merge la serviciu?”, este de asemenea altă nelămurire pe care o au cei care te privesc contrariați din mașină.

Ce nu știu acești oameni însă, este că tu ești mult mai sănătos decât ei și că, chiar dacă ai renunțat la confortul mașinii, ai de câștigat pe mai multe planuri.

Așadar, dacă te simți vreodată nevoit să explici de ce ai ales mersul pe bicicletă, iată în continuare cele mai importante 10 beneficii ale acestei activități fizice.

1. Îmbunătățește condiția fizică

Ciclismul este ușor de practicat, însă oferă în schimb numeroase beneficii în ceea ce privește condiția fizică. Pedalând îți lucrezi mușchii din zona inferioară a corpului mai ales, dar și pe cei ai trunchiului și ai brațelor.

2. Este prietenos cu articulațiile

Dacă suferi de dureri articulare sau de pe urma unor accidentări, atunci pedalatul este soluția pentru a te menține în formă în continuare.

3. Îmbunătățește sănătatea inimii

Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale ciclismului. Pedalatul în mod regulat te ajută să reduci riscul apariției bolilor de inimă și a hipertensiunii arteriale.

4. Te scapă de stres

Ce poate fi mai plăcut decât o plimbare relaxantă cu bicicleta în natură? Ai probleme, te confrunți cu prea mult stres la serviciu? Atunci ia-ți bicicleta și dă o tură prin parc. Te vei simți mult mai bine după.

5. Crește productivitatea

Este dovedit faptul că inactivitatea te face mai leneș. În schimb, dacă faci mișcare în mod regulat vei simți că ai putere și energie să te ocupi de mult mai multe lucruri.

6. Te ajută să economsești

Mergând în mod regulat cu bicicleta vei putea să renunți la abonamentul de la sala de fitness. Astfel vei economisi mai mulți bani, pe care îi poți folosi în alte scopuri.

7. Te ajută să socializezi

Nu ești genul care să iasă prin cluburi ori cafenele? Ia-ți atunci prietenii sau familia la o tură cu bicicleta și povestiți ce ați făcut pe parcursul zilei.

8. Te ajută să redescoperi natura

Dacă mergi tot timpul cu mașina probabil ai uitat ce frumos miros copacii înfloriți și ce bine te simți la aer curat. Mersul pe bicicletă te ajută să își reamintești toate aceste lucruri.

9. Este distractiv

Multe din activitățile fizice obișnuite nu implică un grad prea mare de distracție, dar cu ciclismul este altă poveste, căci pedalând poți să te bucuri de frumusețea naturii în timp ce faci mișcare.

10. Reduci poluarea

Renunțând la mașină contribui la scăderea emisiilor de CO2, deci ajuți la reducerea poluării din oraș.