Cuptoarele de patiserie performante, perfecte în timpul pandemiei

Înainte de a cumpăra un cuptor potrivit pentru unitatea ta HoReCa, alegând dintre numeroasele modele de cuptoare gastronomice patiserie existente acum pe piață și a începe să prepari produsele cele mai vandabile, trebuie să afli mai multe despre caracteristicile și avantajele distincte ale fiecărui tip de astfel de echipament profesional.

Iată în continuare doar două dintre acestea:

1. Reglajul precis al temperaturii cuptorului, esențial pentru reușita produselor de patiserie

În primul rând este de remarcat faptul că un asemenea cuptor pentru o patiserie de ultimă generație este echipat cu o unitate de control electronică ce ușurează munca personalului ce îl utilizează și elimină pierderile ce ar putea rezulta din procesul de fabricație.

Această componentă de control digital aflată în structura cuptorului special pentru patiserii permite să stabilească foarte precis timpul necesar de coacere conform rețetei fiecărui preparat în parte.

La momentul când limita de timp cerută pentru o corectă gătire a produsului de patiserie este atinsă, va fi emis un semnal sonor special de avertizare.

Utilizarea tehnologiei USB permite operatorului să stocheze și să încarce programe de gătit și rețete de la un PC. Este o funcționalitate care lipsește încă multor cuptoare convenționale. De asemenea, pe display-ul cuptorului de patiserie se poate vedea temperatura din camera de copt în timp real.

Reglarea temperaturii se poate face cu precizie foarte înaltă care poate merge, în funcție de model, chiar până la fracțiuni de 0,1 grade Celsius.

Mai mult decât atât, datorită tehnologiei de construcție a cuptoarelor gastronomice de patiserie moderne, unele preparate realizate prin coacere se pot găti perfect chiar și la temperaturi extrem de joase, de doar 30 grade Celsius.

Acest lucru, în comparație cu alte controlere convenționale de temperatură, în care temperatura pornește de la 40 grade Celsius, face din noile cuptoare unele de neînlocuit de pe piața de profil.

2. Ușurința în exploatarea cuptorului, secretul realizării unor produse de patiserie delicioase

De asemenea, fiabilitatea unui astfel de cuptor electronic de patiserie (perfect și pentru laboratoarele de cofetărie) este mult mai mare decât cea a celorlalte cuptoare clasice.

Capacitatea mare a camerei de coacere este extrem de importantă la un astfel de cuptor, inclusiv faptul că tăvile se pot așeza la diverse înălțimi, în funcție de mărimea preparatelor ce urmează a fi realizate la un moment dat de către patiser.

Oamenii consumă produse de patiserie și pe timpul pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății nu a cerut niciodată oamenilor să evite produsele de panificație din cauza coronavirusului.

În prezent nu există dovezi certe privind faptul că alimentele sau ambalajele alimentare sunt asociate cu transmiterea COVID-19.

Evident, este posibil ca o persoană să se infecteze cu periculosul COVID-19 atingând o suprafață sau un obiect (în speța de față mai degrabă ambalajul, decât preparatul propriu-zis) care are virusul pe el și apoi să ducă mâna la gură, nas sau ochi, dar specialiștii nu cred că acesta este principalul mod în care boala se răspândește.

Mai mult decât atât, se pare că temperaturile de gătire ridicate anihilează sau distrug coronavirusul.

Pandemia ar putea continua luni întregi și, în cele din urmă, am putea vedea o închidere completă a multor afaceri HoReCa, dar brutăriile și patiseriilor vor continua cu certitudine să lucreze.

Alege de la TC Romania Crown Cool cel mai potrivit model de cuptor gastronomic pentru patiseria ta!