Senzori de parcare la preț avantajos

Nu toți șoferii se pot lăuda cu anumite abilități de parcare. Chiar dacă majoritatea prejudecăților se referă la incapacitatea femeilor de a parca mașina există și bărbați care se pot lovi de anumite blocaje cu privire la orientarea în spațiu.

În prezent, senzorii de parcare reprezintă un accesoriu obișnuit existent pe majoritatea autovehiculelor. De regulă, acești senzori se montează în fabrică. Însă, dacă o mașină nu dispune de această opțiune, atunci poți opta pentru cei mai buni,  senzori parcare fata spate care pot fi montați la un dealer care oferă acest serviciu.

De ce ai nevoie de un kit de senzori de parcare?

Senzorii de parcare sunt utilizați în general pentru a avertiza conducătorul auto cu privire la proximitatea periculoasă a mașinii de diferite tipuri de obstacole. Un kit de senzori de parcare este compus dintr-un ansamblu de senzori și din două unități: control și indicații. Fiecare senzor în parte emite unde ultrasonore care, atunci când întâlnește obiecte, emite o avertizare. În general, senzorii de parcare sunt montați în bara de protecție a mașinii, din față și din spate. Senzorii de parcare mai pot fi găsiți pe piață sub denumirea de asistență la parcare.

Care sunt avantajele oferite de un kit de senzori de parcare?

Cu ajutorul senzorilor de parcare vei evita anumite pagube. Dacă ai parcat deja într-un garaj pe timp de noapte știi și tu că uneori această misiune este una destul de grea. Parcarea într-o zonă mai luminoasă este mult mai ușoară. Probleme apar și atunci când încercăm să parcăm mașina într-o zonă mai restrânsă, ne putem zgâria sau lovi mașina atunci când încercăm să parcăm.

Te vei putea antrena să parchezi în spații mai restrânse. Dacă ai un garaj de mai mici dimensiuni, atunci cu siguranță ai întâmpinat uneori probleme cu parcarea. Vestea bună este că un kit de senzori de parcare vine în ajutorul tău, te ajută să parchezi fără probleme într-un spațiu mai mic.

Vei economisi bani atunci când vine vorba de reparația garajului. O coliziune petrecută în garaj în timpul parcării poate provoca crăpături în pereți, în sol sau pe tavan. Acest tip de reparații structurale la o casă pot fi destul de costisitoare. Un kit de senzori de parcare este mult mai ieftin, te ajută să economisești bani.

Cum alegem senzorii de parcare?

Există numeroși senzori de parcare, atât în bara de protecție față cât și în cea din spate. Acest kit este prevăzut cu o unitate electronică specială în care este realizată prelucrarea datelor primite cu privire la prelucrarea datelor primite în legătură cu prezența anumitor obstacole în calea mașinii.

Există modele care beneficiază de un sistem de avertizare sonoră, grație cărora șoferul află imediat despre prezența obstacolelor și este în măsură să se oprească rapid. În magazine se găsesc atât senzori tradiționali cât și senzori bandă, care se instalează direct pe bara de protecție. Sensibilitatea este unul din cei mai importanți factori atunci când vine vorba de alegerea senzorilor de parcare. Cu cât acest indicator este mai ridicat, cu atât dispozitivul este mai eficient ceea ce îți permite să determini distanța dintre bara de protecție și obstacol cu o mai mare precizie. Și numărul total de senzori de parcare este important, de obicei aceștia sunt de la 2 la 8.