Vlad Zamfir – la doar 28 de ani a demonstrat ca are “ADN de antreprenor”

Vlad Zamfir este un tanar antreprenor, de doar 28 de ani, care a demonstrat ca vointa si munca asidua poate conduce pe oricine pe culmile succesului. La doar 17 ani, si-a descoperit calitatile de antreprenor, iar munca sustinuta i-a adus proiecte de succes, la doar cateva luni de activitate.

Astazi, se numara printre putinii antreprenori romani cu varsta pana in 30 de ani care conduce business-uri de succes in mai multe domenii de activitate, si pe care banii nu i-au schimbat. Ba chiar considera ca “nu banii conteaza, ci educatia! Fara ea, banii te pot distruge mai rau decat lipsa lor”. 

In momentul de fata, Vlad conduce cu succes AirsoftCs FySnow Arena, Smartech Security Solutions (care comercializeaza camere si microfoane spion) la nivel international, inclusiv pe Amazon, cu care poate concura cu “cei de top apartinand nisei cu aparate de spionaj si contraspionaj”. Pe langa aceste proiecte, antreprenorul este si manager al unor campanii de publicitate pentru diverse societati.

Cand totul incepe cu pasiune, precizie si viziune, nu ai cum sa nu reusesti. Vlad considera ca “daca  vrei sa ai succes, accepta ca trebuie sa incepi cu lucruri mici, dar convinge-ti mintea ca in 5 ani vei conduce fabrica care le va produce! Cel putin mindset-ul acesta a functionat la mine”.

Desi pentru oamenii de business cu state vechi varsta de doar 28 de ani a lui Vlad ar putea fi un impediment in a reusi in Romania, el este de parere ca “nu  varsta te maturizeaza, ci calitatea timpului parcurs pana la ea, dorinta de a evolua”. Varsta mica nu este un handicap, cata vreme “arata exact asa cum o conturezi (…) Spre exemplu la 22-23 ani treceam prin incercari cu care altii poate se confrunta la 35-40 de ani si nici atunci nu inteleg nimic din ele”.

Recomanda ca oricine care isi doreste un business sa nu inceapa fara resurse proprii, dar o pot face si “cu imprumut, insa nu recomand”, dat find ca nu ai certitudinea ca ii poti inapoia. Cum o datorie atrage o alta, Vlad spune ca daca vrei sa reusesti intr-un domeniu este foarte important sa “poti vinde experienta. Experienta nu are nevoie de stoc, sediu si alte cheltuieli”.

Din experienta sa, sunt o multime de exemple de idei din care poti castiga bani. Pentru el, lozul castigator au fost “meu:  Grafica / Web Design / Campanii publicitare / Business Management / Marketing / intermediere marketplace / optimizare e-commerce (vanzari in general)”. Asta pentru ca multe persoane investesc sume considerabile in magazine online, spre exemplu, dar nu vand mai nimic: “stiu sa fac orice magazin online sa functioneze, de la 0. Si cand spun sa functioneze, nu ma refer la supravietuire ci la profit de mii, zeci de mii de euro”.

Desi este o persoana care se adapteaza rapid la schimbari si cauta canalul de conversie in bani si buna dispozitie, pentru Vlad “moneda de schimb este timpul, atat cat este investit corect, aduce rezultate sigur. Daca am facut lucruri avand cunostinte minime, acum este de 10 ori mai simplu, orice. Sunt pregatit chiar sa o iau de la 0 oricand, chiar mi-ar placea ideea. Imi place lupta, imi place sa fac lucrurile mai bine, din ce in ce mai bine”.

Ii place siguranta, fapt care ii deschide apetitul de a-i ajuta si pe altii. Crede ca “daca nu ajungi sa faci asta, inseamna ca nu ai facut nimic, ai fost un simplu consumator in viata si atat! Daca rostul altora depinde si de tine, atunci si traseul tau va fi unul benefic si drept”.

In incheiere, Vlad demonstreaza ca este un antreprenor cu picioarele pe pamant si ca, in ciuda varstei de doar 28 de ani, stie foarte bine ca “nu banii conteaza, ci educatia!” .